Роберт де Ниро е главният герой (или антигерой) на новия, оформящ

...
Роберт де Ниро е главният герой (или антигерой) на новия, оформящ
Коментари Харесай

Новият звезден процес: Де Ниро, който избухва. И асистентката му, която го съди за 12 млн. за тормоз

Роберт де Ниро е основният воин (или антигерой) на новия, оформящ се като " звезден ", развой.  Жена, която е работила като основен персонален помощник на актьора в продължение на повече от десетилетие, заведе дело против него за тормоз.

Греъм Чейс Робинсън съди двукратния притежател на „ Оскар “ за дискриминация по сексуален симптом и репресии, като желае обезщетение в размер на 12 млн. $. Де Ниро контраатакува с дело за нарушение на лоялността и за отговорности, произлизащи от дискретност, като желае 6 млн. $. Актьорът твърди, че тя е откраднала 5 млн. точки за въздушни благи от сметка, която децата му от време на време употребяват, до момента в който той е очаквал тя да вземе единствено 1 или 2 млн.

В четвъртък Робинсън даде показания против някогашния си шеф, споделя Българска телеграфна агенция. Тя посочи гневния му изблик към нея по време на показанията му два дни по-рано като образец за дискриминационното му неприятно отношение по отношение на нея, оповестява АП. Тогава в хода на показанията си артистът и притежател на " Оскар " не съумя да сдържи нервите си.
Де Ниро: Всичко това са нелепости
Де Ниро, който на моменти изглеждаше навъсен, се сдържаше да не избухне по време на дисекцията на взаимоотношенията му с някогашната му служителки, преди най-после да " изригне ":

" Всичко това са нелепости! "

Двукратният притежател на " Оскар ", прочут с осъществяванията си в хитови филми като " Ловецът на елени " и " Разяреният бик ", беше първият очевидец по делото, заведено от Греъм Чейс Робинсън. 

Робинсън, която е работила за Де Ниро сред 2008 и 2019 година, е получавала 300 000 $ годишно, преди да се отдръпна като негов вицепрезидент по производството и финансите.

Жената, натоварена в продължение на години с всичко - от украсяването на коледната елха до отвеждането на актьора в болница, откакто пада по стълбите, го съди за 12 милиона $ обезщетение за причиняване на тежък прочувствен стрес и накърняване на репутацията. 

Според нея актьорът е отказал да ѝ даде рекомендация, с цел да си откри друга работа, когато тя е напуснала през 2019 година след многократни конфликти с приятелката му.

Осемдесетгодишният Де Ниро даваше показания през по-голямата част от следобеда в понеделник, като се съгласи, че в даден миг е показал Робинсън като лице за контакт при незабавни случаи и е разчитал на нея да му оказва помощ с приветствени картички за децата му.

Когато обаче юристът ѝ го попита дали я счита за съзнателен чиновник, той се изсмя.

" Не и след всичко, през което преминавам в този момент. "

Де Ниро на два пъти увеличи звук съвсем до кряскане по време на показанията си. Веднъж, когато защитаваше взаимоотношенията на приятелката си с Робинсън, казвайки: " Вземаме решения дружно ".

Вторият път се случи, когато юристът на някогашната му служителка се опита да внуши, че през 2017 година артистът е тормозил клиентката му рано сутринта, с цел да го закара до болничното заведение.

" Това беше веднъж, когато си счупих гръбнака, падайки по стълбите! ", избухна ядосаният Робърт де Ниро.

По думите му даже в този случай той не я повикал директно след случая, който се е случил в ранните часове на нощта, а часове по-късно на сутринта. 

Актьорът настоя, че се е отнасял добре с Робинсън, даже откакто е купил къща с пет спални в Манхатън и ѝ е разрешил да управлява част от приготовленията, с цел да може да се реалокира там с приятелката си Тифани Чен.

" Не е като да съм изискал от нея да отиде там и да търка и бърше подове. Така че всичко това са нелепости ", разгласи той.
Адвокатът: Крещял ѝ я наричал с обидни имена
Във встъпителните изказвания, които предшестваха показанията на артиста, юрист Андрю Макърди съобщи, че клиентката му Греъм Чейс Робинсън не е могла да си откри работа и се е страхувала да излиза от вкъщи си, откогато е напуснала работата при Де Ниро. По думите му Де Ниро понякога ѝ е крещял и я е наричал с неприятни имена, което съответствало на сексистките му забележки по адрес на дамите като цяло.

Макърди добави, че проблемите сред тях са зародили, когато Тифани Чен е почнала да ревнува, че Де Ниро разчита на Робинсън за доста задания и че двамата поддържат връзка толкоз добре. Адвокатът акцентира, че клиентката му в никакъв случай не е имал сантиментален интерес към Де Ниро, каквито са били съмненията на приятелката му.

Адвокатът на холивудската звезда Ричард Шонщайн на собствен ред репликира, че Робърт де Ниро се е отнасял доста добре с Робинсън, " само че постоянно е считал, че тя заслужава повече ".

Той разказа Де Ниро като " благ, рационален, великодушен " и сподели на правосъдните заседатели, че ще схванат това, когато чуят показанията на други лица, наети от компанията на артиста " Canal Productions ", която е завела ответен иск против Робинсън.
" Снизходителна, унижаваща, контролираща, злоупотребяваща
Шонщайн назова Робинсън " снизходителна, унижаваща, контролираща, злоупотребяваща ", както че  " тя постоянно е играела ролята на жертва ".

Дни по-късно на свидетелското място седна и Греъм Чейс Робинсън.  Де Ниро не се е явявал в съда, откогато показанията му завършиха във вторник. Тогава артистът, сърдит от изказванията й, които го упрекват в нападателно и сексистко държание, показва темперамента си, като се скара на Робинсън, крещейки: „ Засрами се, Чейс Робинсън! “ Той бързо се извини по-късно.

Запитана в четвъртък от юриста си какъв брой постоянно Де Ниро избухва яростно, Робинсън напомни на журито за този изблик.

„ Той ми крещеше преди два дни “, сподели Робинсън, която даде половинчасови показания.

Преди нея показания даде Тифани Чен, приятелката на Де Ниро, която повтори за конфликтите си с Робинсън през 2019 година, до момента в който асистентката работи по новозакупена градска къща, в която двойката възнамерява да живее. Това ускорило оставката на Робинсън от една от фирмите на Де Ниро – „ Канал продакшънс “.

41-годишната Робинсън работи там от 2008 година насам, като длъжността ѝ се трансформира от изпълнителен помощник на вицепрезидент по продукцията и финансите, а заплатата ѝ нараства от към 75 000 $ на 300 000 $. 

В поредност от имейли, показани на правосъдните заседатели, Чен споделя на Де Ниро, че съгласно нея Робинсън има „ мислена фамилиарност “ с него и е „ злобно, нестабилно, властолюбиво момиче “, което „ си мисли, че е твоя брачна половинка “ и „ желае да бъде господарката на къщата “. Запитана за имейлите, Чен не отхвърли и сподели:

„ Тя е луда “. 

В устрема си да се опълчи на догатките на Чен, че Робинсън желае сантиментална връзка с Де Ниро, юристът попита някогашната асистентка дали е привлечена от артиста. Тя отговори негативно и също по този начин отхвърли в миналото да е желала да живее с артиста, да се омъжи за него или да има дете.

Робинсън също по този начин свидетелства, че от нея се е очаквало да отговоря на телефона когато и да е, когато Де Ниро се обади, и че той ѝ се карал, в случай че не вдигне на позвъняване. Тя отхвърли предходните показания на Де Ниро, че той ѝ се обажда единствено в „ цивилизовани часове “. Робинсън съобщи, че са разговаряли по телефона от пет до 10 пъти дневно, като първото позвъняване нормално е било сред 5:30 и 7:30 ч., а последното - сред 20:30 и 22:30 ч.

Тя споделя, че той е бил толкоз придирчив към нея, че тя постоянно е носела телефона си, даже когато е отивала до тоалетната, и е избягвала местата без мобилна връзка.

Робинсън си спомни, че един път, когато извела дъщерята на другар за 21-ия ѝ рожден ден, Де Ниро ѝ се обадил същата вечер и я помолил да му донесе мартини от ресторанта. Когато я посрещнал, с цел да му даде питието, бил по пижама и чехли, и ѝ се обадил още веднъж по-късно в един през нощта.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР